V drugo Pedrosa pred Lorenzom

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2017 .

Tudi drugi prosti trening pred VN Aragonije je dobil dirkač tovarniške Honde, le da je bil tokrat najhitrejši Dani Pedrosa, ki se je kot prvi dirkač ta konec tedna spustil pod dve minuti. S krogom 1:59.858 na vlažni stezi je bil dovolj hiter za najvišje mesto ob koncu treninga, najbolj pa se mu je približal Jorge Lorenzo z ducatijem. Johann Zarco je bil tudi popoldan blizu vrha. Odpeljal je tretji čas, za Pedroso pa je zaostal za 0.462 sekunde. Marc Marquez je bil četrti s šestimi desetinkami sekunde zaostanka za moštvenim kolegom.

Peti je bil Čeh, Karel Abraham pred Calom Crutchlowom, Samom Lowesom ter Andreo Doviziosom. Zadnji dve mesti v najhitrejši deseterici sta si razdelila brata Espargaro. Hitrejši je bil Aleix na apriliji, Pol pa je s KTM-om za najhitrejšim časom zaostal za 1.184 sekunde.

Valentino Rossi, ki se je ta konec tedna, veliko pred pričakovanji zdravnikov, vrnil po poškodbi noge, je drugi trening končal na dvajsetem mestu, dve sekundi za Pedroso. Le nekoliko bolje pa je šlo njegovemu moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu, ki se je šele proti koncu treninga izboljšal, toda le do sedemnajstega mesta, z 1.774 sekunde zaostanka za najhitrejšim.

Oba dirkača tovarniške Yamahe sta na lestvici združenih časov treningov izven najhitrejše deseterice, kar pomeni, da se bosta morala v soboto boriti v prvem delu kvalifikacij za napredek v hitrejšo skupino, če jima na jutrišnjih treningih ne uspe postaviti boljših časov.

Foto: Honda