V 2021 na dirkah pričakujemo tri generacije Trčkov

Avtor prispevka: , objavljeno 30. novembra 2020 .

Klemen Trček (MG Zr 105) in Nejc Trček (Renault twingo cup) sta uspešno zaključila sezono 2020. Sezona je bila v tem letu zelo skrajšana potekala pa je z ostrimi ukrepi zaradi virusa. Edina gorsko hitrostna dirka v Sloveniji je bila v Ilirski Bistrici, na kateri so vladali tudi zelo slabi pogoji (dež, megla, neurje). Druga dirka, ki pa je štela za točke DP Slovenije pa je potekala v Italiji (Čedadu) , kjer se je vsaka dirka štela posebej.

Nejc Trček, star 17 let, je nastopil na številnih testiranjih ter uspešno prebil dirkaški led z nastopom v Ilirski Bistrici. Za dirko v Italiji pa ni dobil dovoljenja, saj še nima vozniškega izpita.

“Led je prebit, nastopil sem na svoji prvi dirki v Ilirski Bistrici. Tam sem sploh prvič peljal dirkalni avto po dežju, z osebnim avtomobilom pa sem imel narejenih le nekaj 10 kilometrov po omejitvah. Zasedel sem končno 4. mesto v prvenstvu do 21 let. Naredil sem tudi kar nekaj kilometrov na testih, v Novem Marofu na Hrvaškem pa sem bil najboljši med twingi,” je povedal Nejc, ki bo kot najmlajši iz družine Trček v sezoni 2021 nastopal z novim dirkalnikom. Njemu in očetu Klemnu pa naj bi se na dirkah po dolgoletnem premoru od vrtenja dirkaškega volana pridružil tudi ata Dane, ki je v zadnjih letih opravljal vlogo funkcionarja na dirkah, pred tem pa je uspešno nastopal v državnem prvenstvu v avtokrosu.

“V sezoni 2021 imam načrt odpeljati celotno DP v GHD z dirkalnikom MG zr 105. Želja za 2021 pa je tudi, da odpeljemo vsaj 1 dirko vse tri generacije “Trčkov” . Zahvalil pa se bi še enkrat ekipi Lema Racing (Jaku Marinšku za veliko napotkov), sponzorjem in družini ter prijateljem!”

Klemen Trček, ki se je lani vrnil po dolgoletnem premoru, je letos prvič vozil dirkalnik s sekvenco ekipe Mrak Racing Team in ga hitro vzljubil. Za sezono 2021 pa ima kot pravi še ” neporavnane račune” z njim.

“V sezoni 2020 smo nastopali z izredno konkurenčnim dirkalnikom MG ZR 105 ekipe Mrak Racing Team. Prvi dve dirki v Skradinu na Hrvaškem in v Ilirski Bistrici, sta se po vzpodbudnih časih na treningih, žal končali z odstopoma, zaradi tehničnih težav dirkalnika. Na zadnjih dveh dirkah v Italijanskem Čedadu pa je bil dirkalnik poslušen in uspelo nam je osvojiti dve drugi mesti. Kljub smoli na začetku sezone, smo na koncu v prvenstvu osvojili tretje mesto v diviziji 1. Poleg težav s korona virusom, smo se letos na vseh dirkah borili tudi z vremenom, saj so bile večinoma deževne dirke. S sezono moram biti zadovoljen, saj sem prvič v karieri vozil dirkalnik s sekvenčnim menjalnikom in moram reči, da ga hitro vzljubiš in težko greš nazaj na klasiko . Seveda pa med mano in dirkalnikom ostajajo še neporavnani računi iz letošnje sezone, zato vsaj še v sezoni 2021 ostajam v diviziji 1 z istim dirkalnikom odlične ekipe Mrak Racing Team. Upam da se situacija s korona virusom umiri, da v prihajajoči sezoni lahko odpeljemo celotno prvenstvo v prvi vrsti z domačo dirko GHD Lučine. Zahvala gre vsem sponzorjem, družini in seveda ekipi Mrak Racing Team, za finančno, tehnično in moralno podporo. Se vidimo na prvi dirki v sezoni 2021, upajmo, da brez mask in s polno gledalcev…”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish