Uvedba kazenskih točk za nevarne voznike

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2013 .

 

Vse bolj se nam bliža začetek nove dirkaške sezon. Ta pa bo prinesla tudi spremembe pravil v vseh treh tekmovalnih razredih. Uvedel se bo nov sistem za kaznovanje agresivnih in (pre)nevarnih dirkačev.

 

 

Z namenom, da bi preprečili agresijo na stezi, so se vodilni možje motociklistične karavane odločili, da bodo v prihajajoči sezoni uvedli kazenske točke. Marsikateri dirkač ima seveda pomisleke, saj bo moral na tekmi biti precej bolj pazljiv in še bolj previden kot sedaj. Število kazenskih točk bo dirkač dobil v skladu s prekrškom, ki ga je naredil in nevarnostjo le tega. Najmanjši prekršek se bo beležil z 1 kazensko točko, najhujši pa z kar 10. V primeru, da bo dirkač zbral 10 točk, bo slednji dobil prepoved dirkanja na naslednji dirki, štetje točk pa se bo začelo znova.

 
-4 kazenske točke – zadnje štartno mesto na naslednji dirki
-7 kazenskih točk – štart iz garaže na naslednji dirki
-10 kazenskih točk – prepoved vožnje na naslednji dirki

 
Dotična novost številnim navijačem in navdušencem vzbuja skrbi, saj se bojijo, da bodo dirke postale nezanimive in dolgočasne. Vodilni mož Yamahine ekipe Tech 3 je dejal, da ne verjame, da bodo nova pravila vplivala na način vožnje, ukrep naj bi vplival le na izredne dogodke.

 
Ostale letošnje novosti pa boste lahko izvedeli v nedeljski oddaji Krog za ogrevanje, ki se na Kanalu A začne v nedeljo ob 21.55.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish