Usoda Red Bulla znana že jutri?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2014 .

 

Moštvo Red Bull bo jutri izvedelo izzid pritožbe na diskvalifikacijo Daniela Ricciarda z VN Avstralije. Moštvo je danes mednarodnemu pritožbenemu sodišču predložilo vse svoje dokaze, izjave pa so podali tudi šef ekipe Christian Horner, Adrian Newey ter Paul Monaham. Na zaslišanju so bile pristone tudi ključne osebe iz ekip Mercedesa, Lotusa, McLarna, Force Indie ter Williamsa.

Red Bull je trdil, da tehnična direktiva TD/016-14, ki ureja senzorje za merjene pretoka goriva ni pravilo, temveč le smernica, zato tudi niso kršili pravil s tem ko med dirko v Albert Parku kljub pozivom vodstva dirke niso zmanjšali pretoka goriva v motor. Aktualni prvaki so obenem tudi dokazovali, da nikdar med dirko niso presegli začrtanega pretoka 100 kilogramov goriva na uro, kar naj bi dokazovale njihove merilne naprave, potem ko senzor FIE na prostih treningih ni deloval zanesljivo.

Na drugi strani pa je predstavnik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, Jonathan Taylor dejal, da moštvo Red Bull ne bi smelo ignorirati tehničnih smernic, ki so namenjene ekipam, da le te vedo, kako se držati pravil.

“Pravila morajo biti za vse enaka,” je trdil Taylor. “Potreben je avtoratitativen način merjenja. Ekipa ne sme izbirati, katera metoda merjenja jim bolj ustreza in kdaj jo lahko uporabljajo.”

Paul Harris, ki je moštvo Mercedes zastopal že na lanskem zasedanju zaradi nelegalnega testiranja Pirellijevih gum, ki ga je izvedla nemška ekipa, je zahteval še dodatne kazni za moštvo Red Bull, saj naj bi avstrijsko moštvo namerno kršilo pravila. “Edini učinkoviti način, da zagotovimo, da moštvo Red Bull ne bo nikdar več ignoriralo navodil FIE je, da to sodišče uvidi resnost njihovega prekrška in jih izloči iz letošnjega prvenstva,” je dejal Harris.