Usoda Pirellija in Mercedesa bo znana do jutri

Avtor prispevka: , objavljeno 20. junija 2013 .

 

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA bo razsodbo v aferi “testgate” javila do petka. Danes so vse tri strani (Mercedes, Pirelli in FIA) predstavile svoja stališča, sodišče pa bo zdaj premlelo dejstva in razsodbo javilo do jutri.

Zaslišanje se je začelo s predstavnikom Fie, Markom Howardom, ki je dejal, da FIA ni odobrila treh testnih dni. Mercedes je odgovoril s svojim stališčem, da se ne počutijo krive in da ne bi smeli biti kaznovani, saj je testiranje pripravil in vodil Pirelli, pri tem pa so se sklicevali na frazo “undertaken by” oziroma v slovenščini “ki ga izvede”, pa tudi “opravi” v 22. členu športnega pravilnika. Moštvo Srebrnih Puščic je pav tako trdilo, da bi, če njihova razlaga pravilnika ni pravilna, moralo sodišče kaznovati tudi moštvo Ferrari, ki je opravilo podobno testiranje sicer z dve leti starim dirkalnikom, ki pa je po mnenju Mercedesa lahko smatran kot “sodoben” dirkalnik.

Pirellijev predstavnik je bil zadnji. Predstavnik italijanskega gumarja, Dominique Dumas je postavil vprašanje, zakaj ga je FIA pripeljala pred sodišče, ko pa mu ne more naložiti nobene kazni, saj z mednarodno avtomobilistično zvezo nima sklenjene licence.

Točen čas objave odločitve sodišča ni znan.