Uradno: YUKI TSUNODA novi dirkač ekipe ALPHATAURI

Avtor prispevka: , objavljeno 16. decembra 2020 .

Japonska bo v prihodnjem letu znova imela dirkača v Formuli 1. 20-letni mladinec Red Bulla Yuki Tsunoda bo namreč v sezoni 2021 dirkal za ekipo AlphaTauri in bo postal novi moštveni kolega Pierra Gaslya.

Mladi Tsunoda je letošnjo sezono Formule 2 končal na tretjem mestu, za Mickom Schumacherjem in Callumom Ilottom in si s tem pridobil potrebne točke za super licenco. S tem je Japoncu uspelo samo v dveh letih iz Formule 4 napredovati v Formulo 1. Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri je povedal: “Red Bull je ves čas opazoval njegovo kariero in prepričani smo, da je odlična okrepitev našega moštva. V Formuli 2 je dokazal pravo mešanico tehničnega razumevanja in agresivnosti. Navdušil je tudi s testom v Imoli z dve leti starim dirkalnikom, kjer je kazal napredek in vozil brez napak. Poleg tega je tukaj njegovo sijajno delo s tehniki Honde. Nazadnje na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju je ponovno dokazal, kako je hiter in pripravljen za stalnega dirkača.

Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri je dejal, da si Tsunoda zasluži stalni sedež v Formuli 1.

Yuki Tsunoda pa je dejal: “Moj cilj je bil vedno, da dosežem Formulo 1 in zelo sem srečen, da mi je to uspelo. Hvaležen sem ekipi AlphaTauri, Red Bullu in Dr. Marku za to priložnost in seveda vsem pri Hondi, ki me že tako dolgo spremljajo. Jasno mi je, da nosim upanja vseh japonskih navijačev in dal bom vse od sebe, da jih ne razočaram.Yuki Tsunoda je prvi Japonec kot stalni dirkač od Kamuija Kobayashija leta 2014, ko je le-ta dirkal za ekipo Caterham.    

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish