Uradno: Toro Rosso potrdil Albona

Avtor prispevka: , objavljeno 26. novembra 2018 .

Moštvo Toro Rosso je danes tudi uradno potrdilo svojega drugega dirkača za naslednjo sezono. Daniilu Kvyatu se bo v moštvu pridružil Alexander Albon.

Angleški dirkač s tajskimi koreninami je v letošnji sezoni s štirimi zmagami osvojil tretje mesto skupnega seštevka Formule 2. Nekdanji dirkač Red Bullove dirkaške šole bo tako zamenjal Brendona Hartleya, ki se po eni sezoni poslavlja od Formule 1.

Albon je sicer letos podpisal pogodbo z Nissanom za nastopanje v naslednji sezoni Formule E, toda dvaindvajset letni dirkač je nato to pogodbo prekinil ter podpisal za moštvo v Formuli 1.

“Neverjetno je ko veš, da boš v naslednji sezoni nastopal v Formuli 1,” je dejal Albon.

“V moji karieri so bili številni vzponi in padci. Leta 2012 sem izpadel iz Red Bullove dirkaške šole in takrat sem se zavedal, da bo moja pot do Formule 1 precej težja.”

“Zelo sem se trudil in poizkušal navdušiti vsakič, ko sem sedel za volan. Rad bi se zahvalil Red Bullu in gospodu Helmutu Marku za ponujeno drugo priložnost.”

“Že od majhnega sem velik navijač Formule 1. Nastopati v Formuli 1 bo zame res nekaj izjmenega.”

Moštvo bo tako v naslednji sezoni nastopalo v povsem novi dirkaški zasedbi. Pierra Gaslya, ki se seli v Red Bull bo zamenjal Daniil Kvyat, po precej povprečni sezoni pa se od moštva poslavlja Brendon Hartley, ki je letošnjo sezono s štirimi osvojenimi točkami zaključil na devetnajstem mestu.

Vodja moštva Toro Rosso Franz Tost je ob tem dodal:

“Za Alexandrom je zelo uspešna sezona v Formuli 2. Zmagal je na štirih dirkah in skupno osvojil tretje mesto. Način na katerega je na dirkah uspel prehiteti številne svoje konkurente dokazuje, da je pripravljen za dirkanje v Formuli 1.”

“Moštvo se že zelo veseli naslednje sezone. V Daniilu in Alexandru pa ima dva zelo dobra malda dirkača.”

Vsi najboljši trije v Formuli 2 bodo v naslednji sezoni nastopali v Formuli 1. Poleg Albona, pri McLarenu še Lando Norris, Geogre Russel pa pri Williamsu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish