Uradno: Slovenci ostali brez Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2016 .

Če so še decembra med slovenskimi ljubitelji formule ena krožile govorice, da bo letos moč prenose dirk formule ena pogledati na eni izmed naših televizij, je zdaj jasno, da smo kratko malo izviseli.

Nacionalna TV Slovenija, letos ne bo prenašala dirk formule ena, nam je v ekskluzivnem pogovoru za svet-hitrosti.com potrdil Miha Žibrat, odgovorni urednik športnega programa.

Žibrat je pojasnil, da je formula ena postala žrtev pomanjkanja finančnih sredstev, katere so namenili pokrivanju pestrega dogajanja na drugih športnih prizoriščih. “V letu, ko imamo olimpijske igre, evropsko prvenstvo v nogometu, bogato zimsko sezono pa še mnogo drugih prenosov, za formulo 1 enostavno nimamo več sredstev,” je povedal in dodal, da za zdaj pogovori o novi pogodbi z lastnikom komercialnih pravic ne potekajo.

Kljub vsemu pa ostaja upanje, da se bo vonj po bencinu na male ekrane nacionalke vrnil v prihodnjem letu, toda Žibrat za zdaj o tej temi ni mogel odgovoriti.

O morebitnih prenosih pa smo se pozanimali tudi na komercialni televiziji Planet TV, kjer pa so pojasnili, da “tovrstnih prenosov ne načrtujejo.”

79 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish