URADNO: Sergio PEREZ podpisal za RED BULL, ALBON bo rezerva

Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2020 .

Šušljalo se je že dolgo, zdaj pa je vse skupaj tudi uradno. Red Bull Racing je uradno potrdil, da bo v prihodnji sezoni v dirkalniku, s katerim je v letošnji sezoni upravljal Alex Albon, sedel Sergio Perez. Albon je nazadoval do statusa rezervnega dirkača, po tem, ko je bil zadnjih 18 mesecev ob Maxu Verstappnu redni dirkač “Rdečih bikov”.

Perezov prihod je zadnja velika rošada za prihajajočo sezono Formule 1, saj je edino preostalo odprto mesto pri Mercedesu bolj ali manj že oddano Lewisu Hamiltonu, ki naj bi novo pogodbo sklenil v naslednjih dneh. Mehičan je po Marku Webbru prvi dirkač Red Bulla, ki je prihaja iz njihovih mladinskih vrst.

Sergio Perez ima letos za sabo svojo najboljšo sezono v karieri, saj je osvojil četrto mesto v seštevku dirkačev, za nameček pa je na VN Sakhirja slavil svojo prvo zmago v F1. Albon je na vlogo rezervnega dirkača pristal po današnjem pogovoru s Christianom Hornerjem, že pred tem pa je bilo izključeno, da bi ga preselili v ekipo AlphaTauri, saj so v drugi ekipi Red Bulla že podpisali pogodbo z mladim Japoncem Tsunodo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish