Uradno: RUSSELL namesto HAMILTONA pri Mercedesu, AITKEN za Williams

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Lewis Hamilton, ki si je že zagotovil naslov prvaka, je v ponedeljek zaznal rahle simptome koronavirusa. Opravil je ponovni test, ki je bil pozitiven, zaradi česar bo moral izpustiti dirko VN Sakhirja, ki je na sporedu ta konec tedna. To je prva dirka v njegovi 14-letni karieri, ki jo bo Britanec izpustil.

Srebrne puščice so se za alternativo obrnile na svojega dolgoletnega varovanca Georgea Russella, katerega Mercedes podpira že od mladinskih serij in skupaj z njim osvojil naslov serij GP3 in Formule 2, leta 2019 pa je kot stalni dirkač prestopil k Williamsu. 22-letni Britanec je že večkrat testiral za Mercedes, nazadnje po finalu lanske sezone v Abu Dabiju.

Naše dolgoročno partnerstvo in Georgeova zveza z Mercedesom ni skrivnost, zato sem vesel, da ima George edinstveno priložnost, da se pridruži Mercedesu, trenutnemu prvaku konstruktorjev,” je dejal začasni šef ekipe Williams Simon Roberts. “Zelo smo si prizadevali, da bi se z Mercedesom lahko dogovorili, da bi mu omogočili to fantastično priložnost. George še vedno ostaja dirkač Williamsa in veselimo se, da se bo k nam vrnil iz te izkušnje in ta konec tedna mu želimo uspešno dirko.

https://twitter.com/GeorgeRussell63/status/1334031088298172417

Tudi Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, se je zahvalil za pripravljenost ekipe Williams, da se za en konec tedna odreče svojega dirkača. “Najprej bi se rad zahvalili našemu partnerju Williams za sodelovanje in odprtost, ki sta Georgeru omogočila, da bo lahko ta konec tedna dirkal za Mercedes. Pogovori z odgovornimi Williamsa so bili pozitivni in pragmatični in to so bili ključni dejavniki za dosego dogovora.

Svojega prvenca na dirki Formule 1 je vesel tudi Aitken

Russellov začasni odhod k Mercedesu pa je izpraznil njegov sedež pri Williamsu, tega pa bo zapolnil Jack Aitken, ki je bil dolgoletni član ekipe Renault, kjer je opravljal vlogo testnega dirkača. Za letošnjo sezono pa se je pridružil ekipi Williams in je z letošnjim dirkalnikom FW43 nastopil na prostem treningu v Avstriji.   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish