URADNO: Rossi bo dirkal še dve leti!

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2018 .

Valentino Rossi je danes tudi uradno podpisal novo pogodbo z moštvom Yamahe, kjer bo tako dirkal vsaj do konca sezone 2020.

Italijan, ki lovi deseti naslov svetovnega prvaka, je nedavno že namignil, da bo dirkal še naprej, potem ko je zanikal, da bo njegovo moštvo VR46 nastopilo v razredu MotoGP.

Rossi bo, če bo dirkal do izteka pogodbe, star kar 41 let, s čimer bo postal prvi štiridesetletnik na štartu, po Colinu Edwardsu leta 2014.

Rossijev moštveni kolega Maverick Vinales je že pred tedni podpisal novo pogodbo, ki se prav tako izteče ob koncu sezone 2020.

“Ko sem nazadnje podpisal pogodbo z Yamaho, marca 2016, sem razmišljal, če bo to morda zadnja pogodba,” je priznal Italijan. “Takrat sem se odločil, da se bom o morebitnem nadaljevanju odločil v naslednjih dveh sezonah. V preteklih dveh letih pa sem prišel do zaključka, da se zaradi dirkanja, nastopanja v MotoGP in še posebej zaradi vožnje moje M1 počutim zelo dobro.

Yamahi in vodstvu moštva se zahvaljujem za zaupanje, saj je naloga, da ostanem konkurenčen tudi pri štiridesetih letih, zelo težka.

Vem da bo težko in da bo potrebno veliko truda ter treninga, toda motivacije mi ne manjka, zato sem podaljšal pogodbo še za dve sezoni.”

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish