Uradno: Ricciardo v McLaren

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2020 .

Kar se je zadnje dni precej špekuliralo je sedaj postalo tudi uradno – Daniel Ricciardo bo po koncu letošnje sezone zapustil moštvo Renault ter se preselil k McLarenu. V moštvu iz Wokinga naj bi Avstralec zamenjal Carlosa Sainza, ki se bo tako pri Ferrariju zamenjal Sebastiana Vettla. Čakamo tako le še uradno potrditev s strani rdečih.

Ricciardo bo tako po le dveh sezonah zapustil francosko moštvo. Glede na vso dogajanje na dirkaški tržnici v zadnjih dneh po uradni najavi, da Sebastian Vettel zapušča Ferrari, prestop avstralskega dirkača v McLaren ni nobeno presenečenje. Pri moštvu iz Wokinga so v stik z njim stopili že leta 2018, ko se je odločal glede svoje prihodnosti v sezoni 2019. Avstralec se je nato odločil za prestop v Renault, ki je nato v lanski sezoni v konstruktorskem seštevku zaostal za McLarnom. Poleg tega so danes potrdili, da bodo podaljšali sodelovanje z Landom Norrisem.

Generalni direktor moštva Zak Brown je ob uradni objavi dejal:

“Prestop Daniela Ricciarda predstavlja pomemben korak naprej v našem dolgoročnem načrtu. Prepričan sem, da bosta z Landom tvorila izjemno zanimivo in konkurenčno kombinacijo. To je zelo dobra novica za naše moštvo, partnerje ter seveda navijače. Ob tem bi se zelo rad zahvalil Carlosu za izjemno delo pri našem napredku v zadnjem letu. Izkazal se je kot odličen timski človek tako, da mu želimo vse najboljše v prihodnosti.”

“Daniel je dokazan zmagovalec dirk. Njegove izkušnje, predanost in energija nam bodo zelo koristile v prihodnosti na naši poti proti vrhu,” je dodal vodja moštva Andreas Seidl.

“Daniel in Lando predstavljata zelo dober par, ki bosta zagotovo navduševala tako moštvo kot navijače.”

Pri McLarenu so sicer že začeli pogovore s Sainzem glede podaljšanja pogodbe. Ko pa je bilo jasno, da se Vettel poslavlja od Ferrarija je bil prav Španec prva želja redečih.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish