URADNO: Raikkonen in Giovinazzi ostajata pri Alfi Romeo

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2020 .

Mnogi navijači Formule 1 so navdušeni, kajti Kimi Raikkonen, popularni Iceman, je podaljšal svojo pogodbo z ekipo Alfa Romeo in bo tudi v sezoni 2021 ostal v Formuli 1, čeprav bo v prihodnjem letu dopolnil 42 let. S tem se je uresničila želja šefa ekipe Frederica Vasseurja, ki je želel nadaljevati s Kimijem.

Ferrari ima pravico do drugega sedeža in v Maranellu so se odločili, da bodo 26-letnemu Antoniu Giovinazziju dali še eno priložnost.

Vasseur je ob tem povedal: “Zelo sem srečen, da lahko nadaljujemo s Kimijem in Antoniom. Vidim Raikkonen, ki še vedno dirkač z vso strastjo. Vedno se lahko stoodstotno zanesemo na njega, zato je bilo zame ekstremno pomembno, da nadaljuje. Antonio pa je pokazal napredek in si zasluži svoj sedež.

Šefu ekipe Fredericu Vasseurju je bilo pomembno, da Kimi raikkonen v ekipi ostane tudi v sezoni 2021.

Kimi Raikkonen: “Alfa Romeo je zame več kot ekipa, to je moja družina. Za Formulo 1 je nenavadno, da lahko dirkaš za ekipo, v kateri si nastopal že pred dvajsetimi leti, z mnogimi poznanimi obrazi. Če ne bi verjel v ta projekt, potem ne bi podpisal še za nadaljnje leto.

Ferrari pa je svojemu dirkaču Antoniu Giovinazziju dal še eno priložnost.

Antonio Giovinazzi: “Ekipa mi je zelo zaupala in to zaupanje jim želim vrniti z dobrimi predstavami. Vidim nas v naraščajočem trendu in kontinuiteta na področju dirkačev nam bo samo pomagala.” S tem je postalo tudi jasno, da bo od trojice Ferrarijevih mladih dirkačev, Schumacher, Ilott in Shwartzman, v Formulo 1 napredoval le eden.       

Članek je objavljen tudi na strani vmax.si       

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish