URADNO: Quartararo namesto Rossija. Usoda Doctorja še ne znana

MotoGP: Fabio Quartararo si zasluži tovarniški paket Yamahe
Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2020 .

Yamaha je potrdila, da bo v prihodnji sezoni v tovarniški ekipi ob Mavericku Vinalesu dirkal Fabio Quartararo, ki bo tako zamenjal Valentina Rossija. Francoz, ki je lani navdušil v moštvu Petronas SRT, je podpisal dvoletno pogodbo, s čimer je zmanjkalo prostora za Rossija.

Quartararo bo že letos imel dostop do najnovejšega Yamahinega motocikla M1, s čimer bo njegov prestop v tovarniško ekipo še precej lažji.

Šef moštva Yamahe, Lin Yarvis, je ob podpisu pogodbe s Quartararojem dejal: “Zelo smo veseli, da se bo Fabio pridružil tovarniškemu moštvu. Njegovi rezultati v prvi sezoni v razredu MotoGP so bili senzacionalni. Šest najboljših štartnih položajev in sedem uvrstitev na stopničke so bili jasen znak njegovega talenta. Da po koncu pogodbe z ekipo Petronas Yamaha SRT prestopi v tovarniško ekipo Yamahe, je bil logičen korak naprej.

V letošnji sezoni mu bomo ponudili naš najnovejši motocikel YZR-M1 in polno podporo Yamahe. Fabio je star šele 20 let, a je že pokazal veliko zrelosti na in ob stezi, zato smo navdušeni, da se nam bo pridružil v sezoni 2021. Fabio in Maverick nas bosta motivirala in stimulirala, da bomo še naprej razvijali motocikel in da bomo poizkusili vse, da osvojimo naslove svetovnih prvakov MotoGP.”

Rossiju zdaj ostaneta le še dve možnosti: končati kariero ali pa da prevzame Quartararojevo mesto v ekipi Petronas SRT, kar bi bil sam tudi pripravljen storiti. Pri Yamahi so Italijanu v tem primeru ponudili vso svojo podporo, o prihodnosti pa naj bi se devetkratni svetovni prvak odločil do sredine letošnje sezone, oziroma prvih osmih dirkah.

“Yamaha me je zaradi hitrega razvoja na trgu dirkačev prosila, da se odločim glede svoje prihodnosti,” je dejal Rossi. “Tako kot sem dejal lani, ne želim prehitevati z odločitvijo, zato potrebujem več časa. Pri Yamahi so upoštevali mojo željo in zaključili pogajanja. Po tehničnih spremembah v moji ekipi je moj prvi cilj, da bom letos konkurenčen, ter da nadaljujem kariero dirkača MotoGP tudi v sezoni 2021. Toda preden se za to odločim, bom potreboval nekaj odgovorov, katere bom dobil na stezi na prvih nekaj dirkah.

Vesel sem, da so me pri Yamahi pripravljeni podpirati v vseh pogledih, če se odločim nadaljevati z dirkanjem. Na razpolago bi imel tovarniški motocikel in tovarniško pogodbo. Na prvih testiranjih bom dal vse od sebe in se potrudil, da smo z ekipo pripravljeni na začetek sezone.”