Uradno: Portimao bo gostil zaključno dirko letošnje sezone MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 10. avgusta 2020 .

Dirkališče Algarve v portugalskem Portimau je bilo tudi uradno dodano na koledar dirk letošnje sezone MotoGP, ki bo tudi zadnja, 14. dirka, na kateri naj bi dirkače s tribun spremljalo že 30.000 gledalcev.

“Portimao je leta 2017 postala naša rezervna steza, kjer bi dirke potekale ob morebitnih odpovedih in ves ta čas smo bili z njimi v stiku,” je pojasnil šef Dorne, Carmelo Ezpeleta. “V Portimau smo dirkali z razredom Superbike in mislim, da je to odlična priložnost za nas, poleg tega pa je v dogovoru zapisano tudi, da bo steza preplaščena po odpeljani dirki Superbike.

Dirkači so bili navdušeni, saj so stezo videli v prenosih dirk, čeprav tam še nikoli nismo nastopali.

Portugalska je z našim športom povezana že dolgo in v Estorilu smo videli nekaj zgodovinskih obračunov. Zato je zelo dobro, da se vračamo na Portugalsko, še posebej, ker v razredu MotoGP dirka domačin, Miguel Oliveira, ki bo tako lahko nastopil pred svojimi navijači.”

Šef dirkališča Algarve, Paulo Pinheiro, pa je dodal: “MotoGP je najvišji razred motociklističnega dirkanja, zato smo navdušeni, da bomo gostili dirko na našem dirkališču. Za nas je to velik dosežek, po dolgotrajnem dogovarjanju z Dorno. Trud se je obrestoval in povrhu vsega imamo na startu dirke MotoGP tudi Miguela Oliveiro, ki se lahko bori za stopničke, kar bo poseben bonus za to dirko, upamo pa tudi, da bo prvenstvo odločeno šele pri nas.

Trudimo se, da bi si našo dirko navijači lahko ogledali v živo. Začeli bomo s 30.000 gledalci, z Dorno in pristojnimi organi pa bomo potem načrtovali naprej.”

MotoGP je nazadnje dirkal v sezoni 2012 in sicer v Estorilu. Steza Algarve bo torej še ta mesec dobila novo asfaltno podlago, na njej pa bo oktobra potekala dirka Formule 1, nato pa 22. novembra še MotoGP.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj