Uradno: MotoGP se leta 2022 vrača v Brazilijo

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2019 .

Pri Dorni so danes nekoliko presenetili z novico, da se bo motociklistična karavana leta 2022 ponovno vrnila v Brazilijo. Dirke bodo tam potekale na dirkališču Rio Motorpark s katerim so podpisali petletno pogodbo. Gre za 4,5 kilometrov dolgo dirkališče s trinajstimi zavoji, ki naj bi bilo zgrajeno do leta 2021.

Zadnjič so najboljši motociklistični dirkači na svetu v tej državi nastopali leta 2004 na dirkališču v Jacarepagui, ki pa je bilo leta 2016 v pripravi na olimpijske igre podrto.

Generalni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta je ob objavi podpisa pogodbe povedal:

“S ponosom lahko povem, da se MotoGP vrača v Rio, enega najbolj ikoničnih mest v izjemni državi. Državi, ki predstavlja pomemben trg za motocikle in bogato zgodovino.”

Župan mesta Marcelo Crivella je ob tem poudaril, da bo celoten projekt ustvaril tudi 7000 novih delovnih mest ter pomagal pri razvoju regije. Tako bo v sezoni 2022 preizkušnja v Braziliji predstavljala eno izmed dvaindvajsetih dirk na koledarju. V naslednji sezoni bo namreč premierno na sporedu dirka na finskem dirkališču KymiRing, sezono za tem pa še ulična dirka v Indoneziji. Velika želja za prirejanje dirk je tudi na portugalskem dirkališču Algarve ter v Mehiki, kjer trenutno dirkajo dirkači Formule 1. Večje število novih dirk na koledarju bi lahko pomenilo, da bi 4 trenutna španska prizorišča izmenično gostila dirke.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish