URADNO: Moštvo HAAS potrdilo PRIHOD Rusa MAZEPINA

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Ameriško moštvo Haas je potrdilo, da se jim bo prihodnjo sezono pridružil ruski dirkač Nikita Mazepin, ki je letos dirkal v Formuli 2.

Mazepin bo četrti ruski dirkač v Formuli ena po Vitaliju Petrovu, Danilu Kvjatu in Sergeju Sirotkinu, 21-letni dirkač pa je v preteklih sezonah že vozil dirkalnike Formule 1 in sicer leta 2016 je v Silverstonu preizkušal dirkalnik Force Indie, za katero je nato nabiral kilometre tudi v 2017 in 2018, v 2019 pa je stkal tesnejše vezi z Mercedesom. Sodobni srebrni dirkalnik je vozil maja lani v Barceloni, vmes pa je večkrat dobil priložnost za volanom dve leti starega dirkalnika, medtem pa je užival mentorstvo Mercedesovega rezervnega dirkača Stoffla Vonadoorna.

“Nikita je dokazal svoj talent z letošnjimi zmagami v Formuli 2 in uvrstitvami na stopničke,” je povedal šef moštva Haas, Gunther Steiner. “Razvil se je v zrelega dirkača, zato že težko čakam, da vidim, kaj lahko Nikita doseže v Formuli 1. Obeta se nam rekordnih 23 dirk, tako da bo imel dovolj časa na stezi, da se izuri v pravega dirkača F1.”

Mazepin pa je dodal: “To so moje življenjske sanje. Zelo cenim zaupanje Gena Haasa, Guntherja in celotne ekipe. Veselim se začetka našega sodelovanja tako na, kot tudi ob stezi, seveda pa želim pokazati svoje sposobnosti po dobri sezoni v F2.”

Moštvo Haas bo v sezoni 2021 nastopilo z dvema novima dirkačema, potem ko so odslovili Romaina Grosjeana in Kevina Magnussena. Ekipa je ubrala drugačen pristop, saj se zateka k dirkačem z močno komercialno podporo.

Mazepinu naj bi se tako pridružil tudi Nemec Mick Schumacher, ki zaradi svojega priimka žanje veliko zanimanja ter podporo sponzorjev, njegov prihod pa naj bi moštvo potrdilo v prihodnjih dneh.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish