Uradno: MICK SCHUMACHER 2021 član ekipe HAAS

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Mick Schumacher, član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, tačas vodi v prvenstvu Formule 2 in se ta konec tedna v Bahrajnu podaja s 14 točkami prednosti na finale sezone. 21-letni sin Michaela Schumacherja, je že pred tem testiral za Alfo Romeo in tudi tovarniško moštvo Ferrari.

Schumacher se bo pridružil svojemu kolegu iz Formule 2 Nikiti Mazepinu, ki je bil potrjen včeraj in je prav tako podpisal večletno pogodbo. Mick bo tudi vozil Haasov dirkalnik VF-20 na prvem prostem treningu VN Abu Dabija in bo sodeloval na testu mladih dirkačev po finalu sezone. “Možnost, da bo prihodnje leto sodeloval v Formuli 1, me neverjetno veseli in se enostavno brez besed,” tako Mick. “Zahvaljujem se ekipi Haas F1, Ferrarijevi dirkaški akademiji, ker so mi zaupali. Seveda želi svojo veliko zahvalnost in ljubezen izraziti tudi svojim staršem, saj jim veliko dolgujem.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1334044600567099393

Vedno sem verjel, da bom uresničil svoje sanje o Formuli 1. Moram se zahvaliti tudi vsem velikim ljubiteljem motošporta, ki smo me podpirali v moji celotni karieri. Dal bom vse od sebe, kot vedno, da se bomo skupaj z ekipo Haas odpravili na to pot.” Prvič po letu 2016 bo ekipa Haas nastopila s povsem novi dirkaškim dvojcem. Kot je znano, se je ameriško moštvo pred kratkim odločilo, da ne bo podaljšalo pogodbe z zdajšnjima dirkačema Kevinom Magnussenom in Romainom Grosjeanom.  

Schumacher je imel bolj stabilno pot na poti do Formule 1 kot nekateri njegovi tekmeci in je sedaj na poti, da se Haasu pridruži kot prvak Formule 3 in morebiti tudi Formule 2. Leta 2018 je osvojil naslov Formule 3, sedaj pa pred finalom sezone Formule 2 vodi za 14 točk pred edinim tekmecem Callumom Ilottom.

https://twitter.com/F1/status/1334050923379707906

Günther Steiner, šef ekipe Haas, pa je dejal: “Formula 2 že dlje časa velja kot testno polje za talente, ki dokazujejo svoje sposobnosti in letošnje polje je bilo brez dvoma eno izmed najboljših v zadnjih letih. Zaradi tega si je Mick tudi zaslužil to priložnost, predvsem zaradi svojih odličnih predstav. Pred nami kot ekipa se nahaja priložnost, da podpremo novega dirkača. Zelo se veselim Mickovega prispevka k rasti našega moštva, tako na stezi kot tudi izven nje.”   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish