Uradno: McLaren od sezone 2021 ponovno z Mercedesovimi motorji

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2019 .

Pri McLarenu so danes tudi uradno potrdili, da so z Mercedesom dosegli dogovor o uporabi njihovih pogonski enot. Moštvo iz Wokinga bo tako ob koncu prihodnje sezone končalo triletno sodelovanje z Renaultom ter tako v sezoni 2021 uporabljalo Mercedesove pogonske enote. Sodelovanje s srebrnimi puščicami bo trajalo vsaj do leta 2024. Naveza McLaren-Mercedes je v preteklosti med leti 1997 in 2014 nanizala številne uspehe. Med temi 3 naslove dirkaškega prvaka in enega konstruktorskega.

McLarnov generalni direktor je ob tem dejal:

“Ta pogodba pomeni pomembne korak v našem dolgoročnem načrtu ponovne vrnitve v vrh Formule 1. Mercedes je v zadnjih letih merilo uspešnosti tega športa kot moštvo ter v smislu pogonskih enot. Prav zaradi tega je bila to povsem logična odločitev za nadaljevanje naše poti proti vrhu. Pogodba odraža zaupanje naših delničarjev in predstavlja pomembno sporočilo našim pokroviteljem, zaposlenim in navijačem, da smo resnično pripravljeni k vrnitvi med najboljše.”

Vodja moštva Renualt Cyril Abiteboul je ob izgubi njihove ednine stranke pogonski enot poudaril, da so bili sicer pripravljeni na podaljšanje njihove sodelovanja, kljub temu pa nad odločitvijo angleškega moštva ni razočaran.

“Od začetka našega sodelovanja je McLaren napredoval z devetega na četrto mesto v konstruktorskem seštevku. To lahko torej označimo za zelo uspešno sodelovanje. Kljub temu pa imata moštvi kot kaže drugačne ambicije za prihodnost.”