Uradno: Marqueza bo v Argentini nadomeščal Bradl

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2022 .

Nemec Stefan Bradl bo na VN Argentine nastopil prvič letos, potem ko bo kot rezervni dirkač nadomeščal Marca Marqueza.

Marquez še vedno okreva po ponovitvi vnetja očesnega živca, ki povzroča dvojni vid, zato bo moral izpustiti nastop na dirki MotoGP na stezi Termas de Rio Honda, kamor se motociklistična karavana vrača prvič po letu 2019.

Bradl je bil izbran zaradi poznavanja letošnjega motocikla Honde, katerega je vozil na testiranjih, Nemec pa bo poizkušal nadaljevati niz devetih zaporednih uvrstitev med dobitnike točk, kar bi mu na stezi, kjer je Honda od 2014 slavila zmago na štirih izmed šestih odpeljanih dirk, tudi moralo uspeti. “Najpomembnejše je, da Marcu zaželim hitro okrevanje in vrnitev,” je v izjavi za javnost povedal Bradl. “Do takrat se bom potrudil po svojih najboljših močeh. Letos sem odpeljal že nekaj testiranj, tako da poznam naš motocikel, seveda pa je povsem drugače voziti med dirkaškim koncem tedna.”

Bradl je svojo najboljšo uvrstitev v Argentini dosegel v sezoni 2014, ko je bil peti, ob zadnjem obisku v 2016 pa je dirko končal na sedmem mestu. “Z ekipo bomo naredili načrt za ta konec tedna, nedvomno pa bomo imeli veliko dela.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj