Uradno: Lorenzo se vrača k Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2020 .

Kar se je že nekaj časa ugibalo je danes postalo tudi uradno. Pri Yamahi so danes potrdili, da se v njihovo moštvo vrača Jorge Lorenzo, ki bo v tej sezoni opravljal vlogo testnega dirkača. Španec se tako vrača v moštvo s katerim je leta 2008 debitiral v najmočnejši konkurenci in v naslednjih devetih sezonah trikrat pokoril vso konkurenco.

32-letni Španec bo svoj uradni povratek na Yamaho zabeležil že v prihodnjih dneh, ko so med 2.2 in 4.2.2020 na sporedu testiranja v Sepangu. Poleg tega bo v okviru letošnje sezone nastopil tako na uradnih ko zasebnih testiranjih. Pri tem bo v moštvu sodeloval z nekdanjim vodjem Rossijevega dela ekipe Silvanom Galbuserom. V japonskem moštvu sicer za letošnjo sezono ne načrtujejo, da bi Lorenzo na kateri izmed dirk nastopil kot “wildcard” dirkač. Kljub temu pa niso niti zanikali te možnosti, če bi si Lorenzo to želel.

Za japonskim moštvom so tako pestri dnevi potem, ko je bilo včeraj uradno potrjeno, da bo Fabio Quartararo v prihodnji sezoni v tovarniškem moštvu zamenjal Valentina Rossija. Dan pred tem pa je bilo tudi jasno, da je pogodbo podaljšal Maverick Vinales.

Lin Jarvis je ob Lorenzovi vrnitvi v moštvo povedal:

“Njegovi dosežki v naših devetih skupnih letih govorijo sami zase. Gre za zelo izkušenega dirkača, katerega prednost je tudi ta, da pozna okolje v katerega prihaja. Poznamo ga kot zelo natančnega, izkušenega in motiviranega dirkača z izjemnim tehničnim znanjem. Vse to kar potrebuje testni dirkač na tem nivoju.”

Tudi Španec je bil zelo zadovoljen ob tej uradni potrditvi.

“Zelo sem vesel, da se ponovno vračam k Yamahi, tokrat sicer v vlogi testnega dirkača. Vedno sem imel v načrtu ostati povezan z razredom MotoGP tudi po svoji upokojitvi. Menim, da je to vloga zelo primerna zame, saj dobro poznam moštvo, poleg tega motocikel ustreza mojemu slogu vožnje. Povratek v moštvo prinaša lepe spomine na vse zmage in naslove. Zelo sem motiviran in že nestrpno čakam, da sedem na motocikel.”