URADNO: Crutchlow k Yamahi namesto Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2020 .

Cal Crutchlow je zdaj tudi uradno testni dirkač Yamahe, Jorge Lorenzo pa se od ekipe poslavlja.

Yamaha je v Valenciji potrdila, da se dirkač LCR Honde, Cal Crutchlow, ob koncu sezone seli nazaj v njihovo garažo, kjer bo v vlogi testnega dirkača moštva zamenjal Jorgeja Lorenza.

Crutchlow je že v četrtek dejal, da je zelo blizu pogodbe z Yamaho, ki naj bi mu nudila primerno mesto, njihov program pa ga je prepričal, da je prekinil pogajanja z Aprilijo, kjer se je potegoval za dirkaški sedež.

“Želeli so, da pridem k njim in pogajali smo se od marca letos,” je povedal Crutchlow. “Pogodbo bi lahko podpisali kadarkoli od marca naprej, a so želeli počakati na Iannoneja. Sam pa nisem nameraval čakati na Andreo, zato sem jim še pred novico podaljšanju kazni Andree povedal, da se jim ne želim pridružiti.

“Yamaha potrebuje hitrega testnega dirkača, ki je pripravljen biti testni dirkač in ki bo vesel, da je testni dirkač in ne dirkača, ki bi želel z njimi ostati eno sezono, nato pa bi želel dirkati,” je novico komentiral Crutchlow, ki je tako praktično potrdil govorice, da se Yamaha in Lorenzo razhajata, ker se je trikratni svetovni prvak želel prek vloge testnega dirkača vrniti nazaj do vloge rednega dirkača.

Lorenzo svojih načrtov še ni potrdil, je pa dejal, da je prestop k Apriliji ena izmed možnosti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish