Uradno: Bautista v Avstraliji namesto Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2018 .

Iz moštva Ducati so potrdili, da Jorge Lorenzo ne bo nastopil niti na dirki za VN Avstralije v Phillip Islandu, kjer pa ga bo nadomeščal Alvaro Bautista. Lorenzo je na prostem treningu za VN Tajske grdo padel in poškodoval zapestje, ter izpustil dirko, izpustil pa je tudi nastop v Motegiju, kjer je v petek po dveh krogih na prvem treningu ocenil, da mu poškodba še ne dopušča nastopa.

Andrea Dovizioso je bil tako obrakrat edini dirkač tovarniškega moštva Ducati, ki se še vedno bori za naslov konstruktorskega prvaka proti moštvu Honde. Lorenzo je dejal, da se bo raje posvetil pripravam na dirko v Maleziji, zato so z moštvom izbrali njegovo zamenjavo.

Bautista letos dirka za Ducatijevo poltovarniško moštvo Angel Nieto, ob koncu sezone pa se poslavlja od prvenstva MotoGP, kjer dirka od leta 2010. Njegovo mesto v moštvo bo v Avstraliji zasedel domačin Mike Jones, ki je dve leti nazaj nadomeščal Hectorja Barbero, ki je v Motegiju in Phillip Islandu pri Ducatiju nadomeščal Andreo Iannoneja.

24-letni Avstralec letos sicer dirka v španskem prvenstvu Superstock 1000, leta 2015 pa je bil tudi prvak avstralskega prvenstva Superbike.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish