Uničeni Rossi se pobira

Avtor prispevka: , objavljeno 18. novembra 2015 .

Potem ko ga je izguba naslova svetovnega prvaka letošnje sezone povsem potrla, se Valentino Rossi po besedah šefa Yamahe Lina Jarvisa že pobira in postaja znova motiviran.

Italijan je na testiranjih pred novo sezono v Valenciji dejal, da bo poraz proti Jorgeju Lorenzu preboleval več mesecev, šef Yamahe pa je na drugem dnevu testiranj, kjer je Rossi zabeležil sedmi čas dneva, opazil, da je 36-letni dirkač poraz že pustil za sabo.

“Ko vlagaš vso svojo energijo in se ženeš za naslov vsak dan, do zadnjega kroga zadnje dirke, potem pa ostaneš praznih rok, si uničen,” je dejal Jarvis. “Valentino je bil povsem prazen, kar je razumljivo. Najbolje zanjo bi bilo, če bi imel nekaj mesecev za odmor in iskanje nove motivacije. Toda že drugi dan testiranj je na obrazu nosil drugačen izraz. Našel je nov zagon. Prav to smo čakali.”

Jarvis je dodal, da je po njegovem mnenju zelo pomembno, da se vodilni možje zavzamejo k rešitvi napetosti med Rossijem in Marcom Marquezom. “V zadnjih treh tednih sezone smo bili pod stresom vsi, dirkači, ekipe, organizatorji. Majhne razpoke so se dramatično povečale. Zelo pomembno je, da Dorna in FIM preučita kaj se je dogajalo in potem opravita potrebne spremembe. Če se bo nova sezona začela brez rešitev, brez primernih pogovorov, bo vse zelo težko,” je še dodal Britanec.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish