Umrl je soustanovitelj in lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz

Avtor prispevka: , objavljeno 3. oktobra 2022 .

Iz Red Bulla so potrdili, da je v 78 letu starosti umrl Dietrich Mateschitz, soustanovitelj in 49% lastnik znamke Red Bull. Govorice so po spletu krožile že nekaj dni, toda na uradne informacije, ki so novico potrdile, smo čakali do sobote.

Mateschitz je podjetje Red Bull ustanovil leta 1987 skupaj s Chaleo Yoovidhyo, ki je v 89 letu umrl leta 2012, kot proizvajalec energijskih pijač pa je avstrijsko podjetje svoje udejstvovanje v F1 začelo v devetdesetih, ko so postali sponzor moštva Sauber.

Red Bull je ekipo iz Milton Keynesa kupil leta 2005, ko je ta še nastopala kot Jaguar, vse od takrat pa sta ključni del moštva Christian Horner in svetovalec Helmut Marko. Red Bull se je v 2006 okrepil še s prevzemom moštva Minardi, katerega je preimenoval v Toro Rosso (Italijansko za Rdeči Bik – oz. Red Bull), kasneje pa v AlphaTauri.

Mateschitzevo zdravstveno stanje naj bi že dlje časa bilo zelo slabo, zato ga ni bilo na sestankih moštva, njegova odsotnost pa naj bi igrala vlogo tudi pri propadu dogovora med Red Bullom in Porschejem.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish