Umazana igra v garaži Mercedesa?

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2014 .

Moštvo Mercedes je poročilo, da je k odstopu Nica Rosberga z VN Singapurja pripomogla “prisotnost snovi”, ki je povzročila topljenje izolacije električne napeljave v volanskem drogu Nemčevega dirkalnika, kar je vodilo do kratkega stika in s tem nedelujočih funkcij na volanu.

Rosberg je moral odstopiti, medtem pa je Lewis Hamilton zmagal in za tri točke prevzel vodstvo v skupnem seštevku prvenstva.

Moštvo Srebrnih puščic trdi, da je šlo za snov, ki jo ponavadi uporabljajo pri pripravah delov dirkalnikov v domači tovarni, težava pa se ni pojavila vse do nedelje, ko se je Nico pol ure pred dirko poskušal iz garaž odpeljati na svoje štartno mesto.

Prav to, da se težava ni pojavila že prej, je zanetilo šušljanja o sabotaži, ki pravijo, da če bi bil volanski drog “onesnažen” s snovjo pred začetkom dirkaškega konca tedna, bi se težava pojavila že prej in ne šele v nedeljo tik pred dirko, dodatno gorivo za takšne ugibanja pa je tudi dejstvo, da je dizajn volanskega droga enak vse od sezone 2008, torej šest sezon in se podobne težave še nikdar niso pojavile.

“Čeprav je bil volanski drog v dirkalniku nameščen ves konec tedna in se je dirkalnik v nedeljo zjutraj normalno zagnal, se težava ni pojavila vse do trenutka, ko je Nico odpeljal na štartno vrsto. Snov je povzročila kratek stik v napeljavi znotraj volanskega droga, posledično pa Nico ni mogel uporabljati sklopke in spreminjati nastavitev motorja. Za odstop smo se odločili, saj ni bilo mogoče izvesti varnega postanka brez delujoče sklopke. Na prihodnjih dirkah bomo uporabili nove dele,” so pri Mercedesu zapisali v izjavi za javnost.

Foto: AMG Mercedes Petronas

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish