Umazana igra na reliju Alpi Orientali?

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2013 .

Po italjanskem reliju Alpi Orientali so se pojavila ugibanja, da je našega državnega reli prvaka, Aleksa Humarja, nekdo namenoma ali nenamenoma bojkotiral, poročajo na slovenskem portalu Siol.net.

Humar je v Italiji lovil še tretjo zaporedno zmago, ter odličen rezultat v skupnem seštevku italjanskega državnega prvenstva, ko ga je na šesti HP ustavila počena guma.

Humar se je v iskanju odgovora, kako je lahko guma spustila na urejenem delu ceste, zapeljal po trasi omenjene preizkušnje in se prepričal, da tam ni bilo ničesar, kar bi lahko povzročilo takšno poškodbo pnevmatike. Istočasno so se v italijanskih medijih pojavile fotografije poškodovanih gum Humarjevih tekmecev v pokalu Renault Clio R3, zato je tudi naš prvak postal sumničav. Po podrobnejšem pregledu svoje počene gume, ki je povzročila izlet s proge pri katerem sta s sovoznikom Florijanom Rusom poškodovala tudi hladilnik avtomobila in morala odstopiti, je našel okroglo sled, ki naj bi bila posledica povoženega žeblja, ali podobnega kovinskega predmeta, so zapisali pri Siolu.

Če so se na cesti dejansko znašli nastavljeni žeblji, ti naj ne bi bili namenjeni Humarju, temveč italjanskim voznikom. Podobna afera se je v Italij že zgodila pred leti. Na zaprtem parkirišču so dirkalniku prerezali električno napeljavo glavne elektronske enote, gumo pa je na žebljih lani prebil tudi Umberto Scandola, letošnji zmagovalec relija Alpi Orientali.

 

(foto: siol.net)