Uccio: Želimo dirkača iz Moto 2

Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2023 .

Direktor moštva Monney VR46 Alessio Salucci (Uccio) je priznal, da Fabio Di Giannantonio ni med kandidati za zamenjavo Luce Marinija. Slednji bo po koncu sezone postal novi član Hondine tovarniške ekipe. Naj pa bi bili v moštvu Valentina Rossija v resnih pogovorih za prestop Fermina Aldeguera. Toda zmagovalec zadnjih dveh dirk v razredu Moto 2 ni edini kandidat. Na listi želja naj bi bil, poleg drugih tudi svetovni podprvak srednjega razreda Tony Arbolino.

“Ne vem sicer natančno kako blizu je dogovora s Hondo, toda Luca v prihodnji sezoni ne bo član našega moštva,” je danes v Katarju dejal Uccio.

“Kar zadeva našega moštva lahko povem, da Fabio Di Giannantonio ni med kandidati za prost sedež, saj si želimo mladega dirkača iz Moto 2. Na listi želja imamo dve oziroma tri imeni in v naslednjih dneh bo padla odločitev.”

“Ko v novembru izgubiš dirkača kakršen je Luca se moraš obrniti proti dirkačem v razredu Moto 2. To pa pomeni tudi kazen v smislu, da bo za tega dirkača potrebno plačati odškodnino. Tako potekajo stvari v našem športu. Videli bomo kaj bodo prinesli naslednji dnevi.”

“Všeč mi je tudi Tony Arbolino, Gre za zelo hitrega in talentiranega dirkača, poleg tega pa je še Italijan. Ne gre pa se zgolj samo o Arbolinu in Aldegueru. Pogovori potekajo z različnimi dirkači in moštvi.”

Uccio je na koncu zaključil, da je skoraj nemogoče, da moštvo ne bi potrdilo novega dirkača do testnega dne v Valenciji, ki bo na sporedu v torek 28.11.2023 po zadnji dirki.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje