Turk slavil na Croatia Rallyu

Avtor prispevka: , objavljeno 7. oktobra 2014 .

“Odlično, kakšna dirka! Od štarta do cilja je bilo potrebno voziti na vso moč in na koncu nam je uspelo!” se je zmage na cilju Croatia rallyja v Poreču veselil Rok Turk.

Že takoj na uvodnih hitrostnih preizkušnjah v petek, ki so potekale v okolici Učke in Buzeta, sta Rok in njegov sovoznik Enej Ložnar izkoristila težave konkurentov v močnejših dirkalnikih s predrtimi gumami. Po odpeljanih osmih hitrostnih preizkušnjah prvega dne je bil pred njima le hrvaški dirkač Juraj Šebalj, ki pa ni tekmoval v okviru Evropskega pokala. Tako sta Rok in Enej prvi dan Croatia rallyja končala na drugem mestu v skupni razvrstitvi, vodila pa sta tako med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles kot tudi v skupni razvrstitvi FIA Evropskega rally pokala.rok turk croatia rally 2014

Sobotni del hitrostnih preizkušenj v okolici Poreča pa je postregel z vročim bojem za zmago, sej sta Bolgar Krum Donchev in Čeh Vojtěch Štajf z dirkalnikoma najmočnejšega razreda poskušala nadoknaditi zaostanek, a se Rok s svojim Peugeotom 208 razreda R2 ni dal kar tako. Z Enejem sta dirkala na limitu vseh 77 kilometrov šestih sobotnih hitrostnih preizkušenj, dala sta vse od sebe in na koncu jima je uspelo, zmaga v FIA Evropskem rally pokalu je bila njuna.

Pred podelitvijo pokalov svojega navdušenja nad odličnim rezultatom seveda Rok ni skrival: “Ne morem reči, da se je vse končalo kot smo z ekipo načrtovali, ampak še veliko boljše – takšnega uspeha si vsekakor pred štartom nismo predstavljali, uspel nam je odličen rally! Celotna ekipa je svoje delo opravila z odliko!”

Na koncu Croatia rallyja se je ekipa Roka Turka tako veselila zmage v FIA Evropskem rally pokalu, drugega mesta na rallyju, zmage med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles in tudi zmage v prvenstvu centralne Evropske cone.

 

 

Foto: Uroš Modlic