Turk s previdno vožnjo do šestega časa

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2014 .

Na Koroškem mostu je v petek zvečer potekala uvodna hitrostna preizkušnja relijaMaribor, četrtega relijav letošnjem slovenskem državnem prvenstvu. Rok Turk in njegov sovoznik Enej Ložnar sta s Peugeotom 208 R2 dosegla 6. čas superspeciala v skupni razvrstitvi in 3. čas med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles.

V soboto ju čaka še preostalih 81,9 kilometrov hitrostnih preizkušenj v okolici Maribora: “Med robniki in preko Koroškega mostu je bilo potrebno odpeljati previdno, jutri pa se začnejo tiste prave hitrostne preizkušnje – glede na njihovo konfiguracijo z veliko hitrimi in odprtimi odseki nas čaka zelo hiter rally. Z ekipo ciljamo na čimboljši rezultat predvsem med vozili s pogonom na sprednji par koles ter osvojitev čimvečih točk za državno prvenstvo.”

Po lanskoletnem premoru se je reli ponovno vrnil v štajersko prestolnico, kjer je dirkače že na superspecialu pozdravilo lepo število gledalcev. Jutri bodo Roka in Eneja ter ostale posadke lahko spodbujali še na osmih hitrostnih preizkušnjah, cilj relija pa je predviden ob 19:16 na trgu Svobode v centru Maribora.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish