Turk najboljši Slovenec v Opatiji

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2015 .

Rok Turk je bil na opatijskem reliju, ki sicer ni bil del slovenskega državnega prvenstva, najboljši med slovenskimi posadkami, ki so tam zbirale točke za pokal Mitropa. Idrijčan je s peugeotom 208 R2 uspel pridirkati do skupnega tretjega mesta, v cilju pa je slavil v razvrstitvi dvokolesno gnanih dirkalnikov.

Zmago je v skupni razvrstitvi sicer slavil Madžar Krisztian Hidega, pred Turka pa se je uvrstil še domačin Juraj Šebalj. Turk je po reliju dejal, da je z nastopom zadovoljen, obenem pa napovedal, da bo najverjetneje še ta teden sporočil na katerih relijih bo letos nastopil. “Želim si odpeljati še pet relijev za evropsko prvenstvo, med katerimi bo naslednji nastop na zelo edinstvenem reliju Ypres v Belgiji. Kot novincu mi bo tam zagotovo težko, saj je konkurenca v mojem razredu letos resnično ostra. Tam vozi veliko talentov, ki imajo za seboj precej več odpeljanih dirkaških in testnih kilometrov kot jaz. Z dobrim ritmom se je vseeno mogoče uvrstiti kar visoko, vseeno pa dejansko prvi nastop na takem reliju pomeni predvsem učenje. Na domačih relijih v Sloveniji letos ne nameravam nastopati,” je za Sio.net povedal Turk.

Med slovenskimi posadkami je Turku na hrvaškem družbo delal tudi aktualni državni prvak Aleks Humar, ki je za njim z renault cliom R3T zaostal za šest sekund. Po nekaj težavnih relijih z novim dirkalnikom je bil tudi Humar z nastopom na hrvaškem zadovoljen. “Končno gremo v pravo smer, s tem pa se tudi povečuje moja samozavest v dirkalniku. Najpomembneje je, da so rezultati postali zelo pozitivni. Zdaj moramo le še delati naprej in odpeljati še več kilometrov,” je povedal ob koncu relija.

Tim Novak je s škodo fabio R2 v cilj pripeljal na skupno sedmem mestu, zasedel pa je tretje mesto v pokalu Mitropa. “Bil je težak reli, saj so bile že tako spolzke istrske ceste zaradi dežja še večja drsalnica. Mogoče nisem zadovoljen le z včerajšnjim in današnjim začetkom, saj s sovoznikom Urošem nikakor nisva ujela pravega ritma,” je povedal Novak.

Pravega ritma pa tudi v Opatiji ni našel Grega Premrl, ki sicer s solidnim dirkalnikom citroen DS3 ne dosega željenih rezultatov. “Enostavno nimam samozavesti, da bi vozil hitreje. Treba se bo umiriti in spet napredovati od začetka. Lani sem na tem reliju dosegal čase v samem vrhu skupne razvrstitve, letos pa to enostavno ni bilo mogoče,” je pojasnil.

Slovensko državno prvenstvo pa se skupaj s pokalom Mitropa nadaljuje v okolici Velenja, kjer bo potekal FUCHS Rally Saturnus, ki je na sporedu zadnji konec tedna v maju.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish