Turk kljub prevračanju do novih točk za evropski pokal

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2015 .

Na severu vzhodu Bolgarije je minuli vikend potekala nova preizkušnja FIA evropskega rally pokala, kamor se je podala tudi ekipa Roka Turka, a tokrat v malce spremenjeni zasedbi. Namesto Blanke Kacin, ki skupaj s svojim fantom pričakuje naraščaj, zdaj na sovozniškem sedežu bere zapiske Martina Lazar, ki že ima kar nekaj izkušenj kot sovoznica v rallyju, tako da sta se z Rokom hitro ujela.

13 hitrostnih preizkušenj in 182 kilometrov rallyja Sliven je čakalo na Roka in Martino, ki sta že od samega štarta tekmecem dala vedeti, da sta prišla v Bolgarijo po najvišja mesta: povedla sta v skupini RC4 in bila na odličnem 2. mestu med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles. Vse do 10. hitrostne preizkušnje, ko sta v žaru borbe v enem izmed zavojev njunega Peugeota 208 R2 obrnila na streho. Nazaj na kolesa in cesto so jima pomagali gledalci, izgubila sta nekaj minut, a vseeno nadaljevala z rallyjem. V servisu so Rok in ekipa OPV še malce popravili dirkalnik za zadnje tri hitrostne preizkušnje ter uspešno zaključili rally Sliven, na cilju pa so Roka in Martino pozdravili tudi številni bolgarski navijači, katere sta navdušila s hitrimi in atraktivnimi vožnjami.

 

Tudi končno 2. mesto v skupini RC4 in 4. mesto med dirkalniki na sprednji pogon so bili dober razlog za veselo vzdušje v Rokovi ekipi: “V enem izmed zavojev sem bil enostavno prehiter, zmanjkalo je ceste in z Martino sva se znašla na strehi. Tudi to je del dirkanja. Na srečo sva uspela nadaljevati, tako da se z ekipo lahko veselimo prihoda v cilj ter novih točk za evropski rally pokal!”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo