Turčija se želi vrniti na koledar dirk Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2020 .

Po odsotnosti se je priljubljeno dirkališče zaradi pandemije koronavirusa letos znova znašlo na koledarju dirk Formule 1, tako kot ostali prireditelji, ki so zapolnili korona koledar sezone 2020, med katerimi so Mugello, Portimao in Imola.

Naš cilj je prihodnje leto podpisati dolgoročno pogodbo in se trajno pridružiti koledarju dirk,” je za Daily Sabah povedal Vural Ak, šef dirkališča Istanbul Park. “To bo potrebno storiti s trajnostnim ekonomskim modelom.” V Istanbulu so za svojo prireditev prvotno načrtovali 100.000 gledalcev, kar bi bilo največje število v letošnji sezoni. Toda turške oblasti so presodile, da je to nemogoče, zaradi tega se bo dirka odvijala za zaprtimi vrati. “Seveda smo razburjeni,” je priznal Ak. “Načrtovali smo zelo dobro prireditveno okolje in občinstvo bi zelo prispevalo k vzdušju.

Turčija se želi z Istanbul Parkom trajno vrniti na koledar Formule 1, kar je potrdil tudi šef dirkališča Vural Ak, ki obljublja spektakel v prihodnjem mesecu.

V zelo kratkem času smo beležili rekordno prodajo vstopnic in dirkačem je všeč težavnost naše steze. Zato so nas želeli imeti na koledarju, tudi zaradi uspešnosti Turčije med pandemijo,” pravi Ak. “Če bomo letošnjo dirko zaključili uspešno, bomo imeli priložnost, da takoj po njej začnemo pogovore o sezoni 2021 in naprej. Ne vemo, katere države v Ameriki in Aziji se bodo lahko vrnile, toda trenutno so ZDA, Mehika in Brazilija v zelo slabem stanju s to boleznijo,” pravi Turek, ki doda, da bodo dirkači prihodnji mesec zagotovo uživali. “Trenutno obnavljamo asfalt in mislim, da bo dirkačem zelo všeč.”    

Prispevek si lahko preberete tudi na vmax.si        

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish