Tudi VETTEL kritičen do ponavljanja posnetkov nesreče GROSJEANA: Smo ljudje, ne predmeti

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Posnetki Grosjeanovega grozljivega trčenja in pobega iz plamenov so bili večkrat ponovljeni v času prekinitve dirke. Ponovitve nesreče niso prikazali, dokler ni bilo znano, da jo je Grosjean v tej nesreči odnesel brez hujših poškodb.

Vettel je dejal, da je prenehal gledati video posnetke nesreče, ki so jo predvajali na zaslonih dirkališča. “Ko sem prejel sporočilo, da je prišel ven iz dirkalnika, je bilo to zame veliko olajšanje. Potem teh posnetkov nisem več gledal, šel sem v svojo sobo in samo čakal, da se spet pripravim, kar je bilo verjetno dobro. Ne strinjam se z dejstvom, da je treba te posnetke nenehno predvajati. Na koncu smo ljudje, ki dirkamo in ne predmeti. Vem, da je ljudem všeč, če gori dirkalnik in če dirkač trči, to je za njih vznemirljivo, v resnici pa to ni, ko si v dirkalniku. Mogoče se lahko iz tega kaj naučimo, da nam ni treba ponavljati teh posnetkov.

Nemec se je pridružil kritikam Daniela Ricciarda, ki je obsodil Formulo 1 zaradi nenehnega predvajanja grozljive nesreče Romaina Grosjeana.

Vendar je Vettel dejal, da ima raje možnost, da se kmalu po nesreči vrne v dirkalnik, čeprav je videl, kaj se je zgodilo z Grosjeanom. “Seveda smo ljudje in imamo radi to, kar počnemo, in to je na koncu na prvem mestu,” je odgovoril kolegom iz RaceFans. “A tudi če spoštujete to, kar počnete, potem verjetno še vedno podcenjujete, kaj se lahko zgodi. Mislim, da ta dan nihče ni pričakoval take vrste nesreče. Torej je bilo nekoliko čudno, toda na koncu mislim, da je bilo najbolje, da se vrnemo naravnost nazaj v dirkalnik in ne čakamo en teden in preveč razmišljamo,” še zaključi dirkač Ferrarija.         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish