Tudi v Braziliji strah pred obrabljenimi deskami dirkalnikov

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2023 .

Nekateri dirkači F1 so opozorili, da bi se ta konec tedna na dirki v Braziliji lahko ponovile težave s preveč obrabljeno desko na dnu dirkalnika, zaradi česar sta bila z dirke za VN ZDA diskvalificirana Lewis Hamilton in Charles Leclerc.

V Interlagosu bomo videli zadnjo letošnjo sprint dirko, format šprinterskega vikenda pa naj bi, zaradi majhnega časa za nastavitve dirkalnika, prispeval k pretirani obrabi deske na dirkalniku Mercedesovega in Ferrarijevega dirkača. Tudi brazilsko dirkališče je znano po grbinah, dirkaški konec tedna pa bi lahko začinil še za petek napovedan dež.

“To bo velik izziv,” je dejal George Russell. “V Austinu smo po prostem treningu pregledali dirkalnik in nismo videli obrabe deske, zato smo mislili, da ne bomo imeli težav. Potem smo v nedeljo prvič v dirkalnik dodali 100kg goriva, veter je pihal iz druge smeri, potem smo nekaj krogov na grbinasti stezi vozili za drugimi dirkalniki, nekaj ne in znašli smo se v težavah, katerih nismo pričakovali. Na takšni stezi bi se nekatere ekipe lahko znašle v enakih težavah.”

Fernando Alonso pa meni, da bodo morala moštva pač ubrati bolj zadržan pristop, če se želijo izogniti diskvalifikaciji, četudi bo to pomenilo, da bo dirkalnik na dirki višje od tal, kot bi bilo to optimalno.

“Letos je bilo med šprinterskimi vikendi težko najti optimalne nastavitve dirkalnika,” je dejal Španec. “Vedno je potrebno napraviti nekaj kompromisov. V Austinu je bilo nekaj dirkalnikov pregledanih in nekaj drugih, katerih niso pregledali, niso bili v skladu s pravili. Mislim, da bodo vsi tukaj nekoliko bolj zadržani pri nastavitvah.”

Čeprav je za petek napovedan dež, pa naj bi nadaljevanje dirkaškega konca tedna potekalo na suhi stezi, zato aktualni svetovni prvak Max Verstappen upa, da bodo moštva lahko pred nedeljsko dirko spremenila nastavitve. “Težko je najti pravo višino dirkalnika, če en dan dežuje, na nedeljski dirki pa je steza suha. Upam, da bo FIA dovolila spremembe določenih nastavitev, če bo v petek deževalo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj