Tudi Ricciardo poziva k smotrnemu kaznovanju pri rdečih zastavah

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2018 .

Potem ko je Sebastian Vettel v Austinu izgubil tri štartna mesta, ker na prvem prostem treningu po mnenju komisarjev ni dovolj upočasnil ob rdečih zastavah, je mednarodno avtomobilistično zvezo FIA in komisarje pozval k razumnejšemu odločanju o kaznih za takšne prekrške. Nemec je kazen prejel kljub temu, da je močno upočasnil, a ni dosegel maksimalnega dovoljenega sektorskega časa in za to dobil kazen.

Tudi Daniel Ricciardo je na VN Avstralije nasrkal zaradi podobnega prekrška zato se strinja z Vettlom, da letošnja nova pravila, ki urejajo to področje, niso najboljša. “Tako v mojem, kot Vettlovem primeru rdeča zastava ni bila izobešena zaradi dirkalnika, ki bi obstal na stezi,” je dejal Avstralec. “Obstajala ni nikakršna nevarnost, saj je v obeh primerih šlo za pesek na stezi. V takšnih primerih bi morda moral prevladati zdrav razum. Toda mislim, da so želeli komisarji biti pošteni tudi do mene in so Vettlu dali enako kazen, zaradi podobnega prekrška. Na nek način bi za to moral čestitati komisarjem, toda splošno gledano nihče ne bi smel dobiti kazni za kaj takšnega. Ne smemo voziti hitro, toda razumeti je treba, da se v teh primerih ni na stezi prevrnil dirkalnik in bi obstajala nevarnost. To bi bila povsem druga zgodba.

V mojem primeru sem preprosto pozabil na novo pravilo. Upočasnil sem, toda pozabil, da moraš slediti predpisanemu času, zato sem upočasnil do hitrosti, ki se mi je zdela varna, ni pa bila znotraj dovoljenega maksimalnega časa. Moji nameni so bili dobri. Tako je pravilo, kar ni sporno, morda je sporna le kazen. Lahko bi izdali le opozorilo,” je še dodal Ricciardo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish