Tudi pri Racing Pointu ni prostora za Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2020 .

Otmar Szafnauer, šef ekipe Racing Point, je tako kot Red Bullov kolega Christian Horner, dejal, da za Sebastiana Vettla v njihovih dirkalnikih v prihodnji sezoni ne bo prostora.

Vettel je na četrtkovi tiskovni konferenci dejal, da bi se z veseljem vrnil k Red Bullu, kjer pa so dejali, da zanj ne bo prostora, saj so povsem zadovoljni s trenutno dirkaško zasedbo.

Tudi pri Racing Pointu bi za štirikratnega prvaka težko našli prostor, saj ima Sergio Perez sklenjeno pogodbo do 2022, poleg tega pa za njim stojijo bogati mehiški sponzorji. Drugi dirkalnik zaseda Lance Stroll, sin lastnika moštva, Lawrenca, zato tudi njega verjetno ne bodo nadomestili.

“Laska nam, da vsi mislijo, da bi štirikratni svetovni prvak prestopil v naše moštvo, mogoče zato, ker je zdaj dirkalnik malce hitrejši,” je dejal Szafnauer in dodal: “Imamo dolgoročne pogodbe z našima trenutnima dirkačema, zato bi bil edini logičen odgovor, da nimamo prostora.”

Za Vettla tako ostaja le še ena, zadnja možnost in to je Mercedes, sicer bo moral Nemec končati kariero ali pa narediti premor.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj