Tudi Kimi v Silverstonu

Avtor prispevka: , objavljeno 13. julija 2013 .

Kimi Raikkonen bo na testiranju mladih dirkačev opravil nekaj voženj, saj bo s tem pomagal pri razvoju Pirellijevih pnevmatik. Naj spomnimo, da je rednim dirkačev formule ena dovoljeno voziti en testni dan od treh. Pri Lotusu so se tako odločili, da za to izberejo Kimija, ki bo tako pomagal razvijati novo konstrukcijo Pirellijevih pnevmatik, katera bi naj bila v uporabi od velike nagrade Madžarske dalje.

Finec bo testiral v petek, sicer pa bosta za Lotus vozila še Davide Valsecchi in Nicolas Prost. Od testa si veliko obeta tudi sama ekipa, kjer Lotusov dirkaški operativni direktor Alan Permane verjame, da je to za njih ključnega pomena: »To bo za nas zelo zanimiv test, saj imamo v načrtu veliko dela. Od vseh treh dirkačev želimo potegniti maksimum.

Seveda želimo pomagati tudi Pirelliju, ki ima v letošnji sezoni kar nekaj težav. Upam, da bo testiranje s Kimijem pomagalo tako njemu kot Romainu, da se bosta lahko skupaj pripravila na nove pnevmatike. Poleg vsega pa upam, da bomo za Madžarsko spoznali pnevmatike bolje od ostalih.«

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje