Tudi Hakkinen okrcal Lotus

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2013 .

 

Dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen je v pogovoru za finski časopis Ilta-Sanomat izrazil začudenje nad ravnanjem moštva Lotus na dirki v Indiji, kjer je Alan Permane po radijski zvezi kričal na Kimija Raikkonena, naj se umakne moštvenemu kolegu Romainu Grosjeanu. Finec, ki se je v tistem trenutku znašel v težavah, saj so se mu gume povsem obrabile, je odgovoril, da čaka na pravi trenutek, saj je želel preprečiti, da bi ga prehitel tudi Felipe Massa, ki je sledil Grosjeanu.

Ravnanje Permana je močno razjezilo Lotusove in Raikkonenove navijače, zato se je šef moštva, Eric Boullier, v ponedeljek Raikkonenu opravičil.

Zdaj pa je svoje mnenje izrazil tudi Raikkonenov rojak Mika Hakkinen. “Alan Permane se ni obnašal korektno. Razumem, da so strasti ob koncu dolge in naporne dirke razgrete, toda kričanje po radijski zvezi lako stvari le še poslabša. V vseh moštvih, kjer sem v svoji karieri dirkal, so bili radijski pogovori spoštljivi.”

Za Konec je Hakkinen Lotusu postavil še vprašanje, zakaj so bili tako živčni, saj bi lahko Raikkonena na prihod Grosjeana opozorili že prej.