Tudi Alonso ne bo nastopil na zadnjih dveh dirkah!

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2013 .

 

Italijanska Gazzetta dello Sport poroča, da naj bi bil nastop Fernanda Alonsa na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone pod vprašajem, potem ko je pri vožnji čez robnik na dirki v Abu Dabiju staknil poškodbo hrbta.

Gazzetta trdi, da bo Španec rezultate pregleda, ki ga je opravil v Španiji, dobil v začetku tega tedna o njegovem nastopu pa bodo nato odločali še zdravniki na posebnem sistematskem pregledu, katerega zahteva FIA.

Če njihove navedbe držijo, bo Španec že drugi dirkač, ki bo zaradi poškodb hrbta izpustil zadnji dve dirki letošnje sezone, potem ko je Kimi Raikkonen za ta četrtek napovedal operacijo svojega poškodovanega hrbta in s tem predčasen konec sezone.

Alonso je na svojem twitter računu napisal, da odhaja v Austin z nekaj bolečinami in v upanju, da bo lahko pomagal svoji ekipi.

V primeru da dirkač Ferrarija ne bo smel dirkati, ga bo v dirkalniku najbrž zamenjal Jules Bianchi, katerega kariero podpira moštvo Ferrari. Bianchi naj bi imel možnost prekiniti pogodbo z Marussio, če ga bodo potebovali v Maranellu. Druga izbira Ferrarija pa naj bi bil veteran Pedro de la Rosa.

Foto: Ferrari