TRULLI: Mladi RUSSELL razkril, da ima MERCEDES raketo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

George Russell je vest o nastopu za ekipo Mercedes namesto pozitivno okuženega na Covid-19 Lewisa Hamiltona, dobil ob drugi uri zjutraj, ko je bil v kopalnici.

Klic Tota Wolffa, šefa ekipe Mercedes v torek pred VN Sakhirja v Bahrajnu, je spremenil njegove načrte za predzadnjo dirko sezone. Mladi dirkač Mercedesove baze, ki dejansko dirka za Williams, je bil pri ekipi iz Grovea zamenjan z Jackom Aitkenom, tako da je lahko Britanec brez težav vskočil za moštvo svetovnih prvakov. In Russell je zablestel že na prvem prostem treningu z najboljšim časom kroga, na kvalifikacijah se je boril za pole position in ga izgubil le za nekaj tisočink sekunde. Na dirki pa takoj po štartu prevzel vodstvo in ga držal kar 59 krogov. Spodleteli postanek v boksih mu je preprečil zmago, tako da se je moral še po nadaljnjih pripetljajih – ne po lastni krivdi – zadovoljiti z devetim mestom.

Jarno Trulli (v sredini) je dejal, da je George Russell razkril, kakšno raketo ima Mercedes in da bi lahko z nji mnogi dirkači slavili uspehe.

Kljub temu pa je nekdanji dirkač Formule 1 Jarno Trulli prepričan, da je nastop 22-letnika kljub temu dokazal, kako dober je dirkalnik z zvezdo. Na portalu Formulapassion.it je Trulli razložil: “Russell je pokazal, kako prevladujoč je ta dirkalnik. Brez vsakršnih izkušenj je bil že prvič povsem v ospredju. Ne želim, da sem napak razumljen, Hamilton je najboljši dirkač v aktualnem polju, vendar pa moramo povedati, da bi mnogi dirkači slavili veliko uspehov s to raketo,” tako 46-letni Italijan, ki še doda: “Poleg tega je Russell pokazal, da Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas ne more ostati na določenem nivoju.”      

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj