Trije kandidati za Dovijevega moštvenega kolega v 2020

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2019 .

Andrea Dovizioso bi v sezoni 2020 lahko dobil novega moštvenega kolega, če seveda Danilo Petrucci s svojo enoletno pogodbo ne bo upravičil zaupanja, ki ga mu je izkazalo tovarniško moštvo Ducatija. Petrucci bo letos pod močnim pritiskom Jacka Millerja, ki bo v poltovarniškem moštvu Pramac Ducati vozil enak motocikel, pa tudi Avstralčevega moštvenega kolega Francesca Bagnaie, ki se bo dokazoval na lanskoletni specifikaciji motorja.

“Rezultati Petruccija, Jacka in Pecca nas bodo vodili do odločitve, kdo bo v tovarniškem moštvu v sezoni 2020,” je povedal športni šef Ducatija, Paolo Ciabatti. “Za mesto v našem moštvu imamo tri dobre kandidate. Pecco (Bagnaia) se je izredno izkazal v razredu Moto2. Januarja smo malce tvegali in mu dali priložnost. Ponudili smo mu pogodbo, kot del načrtov za prihodnost in zdaj vemo, da je bila odločitev prava. Prihodnjo sezono bo vozil 2018 specifikacijo motocikla, za katerega smo dokazali, da je lahko zelo konkurenčen, ob tem pa pričakujemo, da bo 2019 verzija še boljša. Prva sezona v razredu MotoGP je vedno težka, vendar mislim, da se bo veliko in hitro učil, pri tem pa se bo lahko primerjal z moštvenim kolegom Jackom.”

Petruccijevo mesto v Ducatiju torej ni zagotovljeno, zato se bo moral letos izkazati, čeprav Ciabatti od njega ne pričakuje, da bo takoj začel premagovati Doviziosa. “Danilo bo pod velikim pritiskom in njegov cilj je doseči prvo zmago, ter se na vsaki dirki boriti za mesta v prvi peterici,” je pojasnil Ciabatti. “Njegov cilj ni premagati Doviziosa, čeprav bi bilo popolno, če bi mu to lahko uspelo. Bolj upamo, da bo pridobil na samozavesti, kot pa da bo pokazal, da je boljši kot Dovi.”

 

VSI MOTOGP KOLEDARJI ZDAJ 10% CENEJE!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish