Tretji zaporedni padec ALEXA RINSA

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2021 .

Alex Rins je po dobrem začetku sezone v Katarju na vseh treh Evropskih dirkah padel in končal dirko z ničlo. Skupno je na 12 mestu v skupnem seštevku in vse bolj se oddaljuje od boja za naslov prvaka.

Na zadnji deževni dirki v Le Mansu je ekipa Suzukija doživela popoln polom, saj sta v pesku končala kar oba dirkača tako aktualni svetovni prvak Joan Mir in Alex Rins. Za Rinsa je to že tretji zaporedni odstop in pomeni močan alarm pri Suzukiju. Na dirki na Portugalskem je Rins padel pred tem je bil na odličnem drugem mestu ter se boril za zmago. Na dirki v Jerezu mu je tudi odlično kazalo, saj je bil na šestem mestu in nato v ovinku, kjer je bil predolg padel. Zadnja dirka je postregla z mnogimi padci in med njimi je bil tudi padec Rinsa. Odgovornost za toliko napak pripisuje sebi, ker pravi da je ekipa pripravila odličen motor.

“Sprejmem vse padce za svojo odgovornost. Ne vem, kako naj odgovorim, ker se počutim na motorju dobro. Motor smo izboljšali. Moram se opravičiti ekipi za moje napake. Problem imamo le na kvalifikacijah. V Le Mansu smo bili hitri v vseh razmerah. Dirko sem začel izjemno in pridobil 10 mest, toda kasnejši padec je vse pokvaril. Poskušal bom ostati osredotočen na dirkanje in se ne toliko obremenjevati z padci. V Mugellu gremo na polno in poskušali bomo najti nastavitev, ki bo meni ustrezala,” je dejal Rins.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish