Trček na domači dirki v Lučinah z obnovljenim dirkalnikom

Klemen Trček GHD Gorjanci 2019 MG ZR 105
Avtor prispevka: , objavljeno 25. julija 2019 .

Klemen Trček se v Lučinah vrača na prizorišče njegove zadnje dirke, katero je odpeljal z dirkalnikom Zastava Yugo, pred dolgoletnim dirkaškim premorom. Tokrat bo najvišja mesta napadal za volanom MG ZR 105, na katerem mu je na zadnji dirki v Gorjancih ponagajalo podvozje. Skoraj dvomesečni premor je izkoristil za nabiranje energije za nastop pred domačimi gledalci, ter za obnovo podvozja, s katerim upa, da bo lahko na dirki v Lučinah, kjer bo deloval tudi kot organizator, posegel po najvišjih mestih v sicer močni diviziji 1.

“Po skoraj dvomesečnem premoru se vračam nazaj za volan svojega rumenega MG-ja,” je povedal. “Zaradi težav s podvozjem na Gorjancih, na domačo dirko v Lučine prihajamo z obnovljenim podvozjem in s ciljem, da brez tehničnih težav čim hitreje opravimo s progo od Todraža do Lučin. Kljub težavam na Gorjancih, smo bili na koncu zadovoljni z izkupičkom, saj smo zasedli sicer nehvaležno četrto mesto, vendar smo dobili pomembne točke v skupnem seštevku točkovanja državnega prvenstva, kjer trenutno prav tako po polovici sezone zasedamo četrto mesto.

Dirka v Lučinah mi predstavlja velik izziv, saj bom nastopil v vlogi organizatorja AMD Zvezda in v vlogi tekmovalca. Gre tudi za domačo dirko, tako da bo adrenalin zagotovo na vrhuncu. Nenazadnje sem tu leta 2011 nastopil na zadnji dirki s svojim rdečim Yugom, pred osemletnim dirkaškim premorom. Dirko pred domačimi navijači in sponzorji že nestrpno pričakujem in se že veselim novih dirkaških kilometrov in napetih borb za najvišja mesta v najbolj množični diviziji 1.”

Klemen v točkovanju divizije 1 zaseda četrto mesto s štirimi točkami zaostanka za Žanom Nagodetom, medtem ko sta vodilna, Franci Likovič in Matej Oblak, izenačena z zbranimi 80 točkami. Do konca sezone pa dirkače čakajo še tri dirke in sicer v Ilirski Bistrici, Buzetu ter Čedadu.

Foto: Matjaž Rejc

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish