Tragično: Dirkač razreda Moto2 podlegel poškodbam

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2016 .

Španec Luis Salom je podlegel poškodbam, ki so bile posledica padca na drugem prostem treningu razreda Moto2 v Barceloni. Salom je pri visoki hitrosti padel v 12. zavoju. Po zdrsu s steze je skupaj z motociklom drsel preko celotne izletne cone in se ustavil v zaščitnih gumah, pri čemer je z visoko hitrostjo udaril v motor. 24-letni Salom je prva žrtev v svetovnem prvenstvu motociklizma, po tragični smrti Marca Simoncellija leta 2011, in prva v razredu Moto2 po Šhoju Tomizavi v Misanu leta 2010.

Zaradi nesreče so se med dirkači razreda MotoGP pojavila negodovanja glede vožnje skozi ovinek, v katerem na izletnih conah ni peska, ki bi ustavile motor v primeru padca. Tam se nahajajo le asfaltirana izletna območja.

Po zasedanju varnostne komisije bodo dirkači v preostanku dirkaškega konca tedna vozili po konfiguraciji steze, ki je bila v uporabi za VN Španije v formuli ena leta 2007, torej skozi šikano, namesto skozi hitri zavoj št. 12.

V tej postavitvi steze je precej krajši in bolj osterz tudi zavoj št. 10, kjer se prav tako nahajajo asfaltirane izletne cone. Krog dirke bo posledično krajši. Namesto 4,727 kilometra, bo krog dolg 4,655 kilometra.

Da se bodo dirkači lažje privadili na novo konfiguracijo, bo sobotni jutranji prosti trening dolg eno uro.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish