Trackhouse Racing v prihodnji sezoni namesto RNF

Avtor prispevka: , objavljeno 27. novembra 2023 .

Dopoldne je postalo jasno, da Dorna moštvu RNF Racing v prihodnji sezoni ne bo dovolila nastopati v razredu MotoGP. Njihovo mesto ter vlogo satelitske ekipe Aprilije naj bi sedaj prevzelo moštvo Trackhouse Racing.

Gre za ameriško ekipo, ki od leta 2021 nastopa v Nascarju in katera lastnika sta Justin Marks ter Armando Christian Perez (javnosti bolje znan kot Pitbull).

Investitorji moštva si želijo razširiti svoj vpliv tudi izven meja Severne Amerike, razred MotoGP pa naj bi za to predstavljal idealno priložnost.

Uradna potrditev sodelovanja naj bi bila znana v prihodnjih dneh, pri Apriliji pa naj bi bi bili zelo zadovoljni z njihovim projektom. Poleg tega naj bi bilo sodelovanje med moštvoma veliko tesnejše kot je bilo med Aprilijo in RNF. Na tehnični ravni naj bi bilo podobno tistim, ki ga imata Ducati in Pramac.

Pri Aprliji si želijo, da bi lahko enemu izmed njihovih dirkačev bodisi Raulu Fernandezu bodisi Miguelu Oliveiri v prihodnji sezoni zagotovili tovarniški motocikel. Toda glede na relativno pozen začetek sodelovanja to ni zagotovljeno. Za leto 2025 pa naj bi bil cilj, da imata oba dirkača v satelitskem moštvu na voljo najnovejši motocikel.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj