Tožilstvo: Za smrt Nickya je kriv voznik Peugeota

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2017 .

Z urada državnega tožilca v Riminiju, Paola Gengarellija so sporočili, da je preiskava tragične nesreče, v kateri se je hudo poškodoval Nicky Hayden, zaključena.

Ameriški dirkač je kolesaril v bližini dirkališča v Misanu, kjer ga je zbil voznik avtomobila, pri tem pa je utrpel hude poškodbe, katerim je po petih dneh tudi podlegel.

Strokovnjaki, ki so preučili okoliščine nesreče trdijo, da je voznik črnega Peugeota odgovoren za nesrečo, saj ni upošteval omejitve hitrosti. 30-letnemu vozniku grozi zaporna kazen zaradi uboja iz malomarnosti, a pred sojenjem se med strokami že krešejo mnenja o krivdi.

Tožilstvo je ugotovilo, da je Hayden vozil s hitrostjo 20,63km/h, in tako trdijo, da čeprav Američani ni ustavil pri STOP znaku, ko je prečkal prednostno cesto, bi voznik avtomobila nesrečo lahko preprečil, če bi namesto z 72,8km/h vozil 50km/h, v skladu z omejitvijo hitrosti.

Prav nasprotno pa po preučitvi video materiala z nadzornih kamer, ki so bile nameščene v bližini nesreče, trdita profesor strojništva z univerze v Bologni, Alfonso Micucci, ter strokovnjak za poškodbe v prometnih nesrečah, ki pravita, da voznik Peugeota trka s Haydnom ne bi mogel preprečiti, tudi če bi vozil 50km/h.