Toto WOLFF: Valtteri BOTTAS ima za SEZONO 2021 zagotovljen sedež pri MERCEDESU

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Russellova izvrstna predstava na VN Sakhirja minuli konec tedna je privedla do špekulacij, po katerih bi Mercedes morda skušal Finca zamenjati tako, da bi se Bottas prihodnje leto vrnil v Williams, mladi britanski voznik pa bi dobil mesto pri Mercedesu.

Vendar je Wolff poudaril, da ostajajo lojalni Bottasu, in jasno povedal, da bo Russellov čas še prišel. “Ostaja v našem dirkalniku,” je povedal Wolff in dodal: “To zdaj potrjujem. Z Valtterijem že imamo podpisano pogodbo. Tako sam kot tudi ekipa ostajamo lojalni našima voznikoma.”

“Na enak način smo lojalni tudi do naših mladih voznikov. George je minuli teden odpeljal izjemno in vsekakor si zasluži, da sede v konkurenčen dirkalnik. Za prihodnjo sezono že ima pogodbo z Williamsom. Njegov čas šele prihaja in nedvomno bo dobil priložnost v prihodnosti,” dodaja Wolff.

V prihodnji sezoni bomo Finca očitno še naprej videvali pri Mercedesu, Britanca pa pri Williamsu.

Wolff priznava, da je Britančeva predstava na VN Sakhirja Valtterija Bottasa spravila pod velik pritisk in zelo neprijeten položaj, saj Russell “pravzaprav ni imel kaj izgubiti”, hkrati pa mu je uspelo odpeljati odlično dirko, pa čeprav se le-ta ni odvila po njegovih željah.

“Lahko razumem Valtterijevo situacijo,” dodaja Wolff: “Ko imaš tako dobrega moštvenega kolega, ki je zapovrh še sedemkratni svetovni prvak, so tudi Valtterijeve predstave vredne vsega spoštovanja. Dobil je prvo dirko v Avstriji, osvojil nekaj pole positionov in vsekakor bi imel na kontu še kako zmago, če ne bi bilo rdečih zastav in okvar. Prav pomanjkanje je lahko eden od ključnih dejavnikov, zaradi katerega dirkač pade v niz slabših predstav, kot se je to zgodilo Valtteriju.”

“Pred dirkaškim vikendom sva imela dolg, res konkreten pogovor, v katerem sva prišla do številnih spoznanj in rešila številne nesporazume,” dodaja Dunajčan pri Mercedesu, ki je svojega varovanca z radijskim sporočilom vzpodbudil tudi v tretjem delu kvalifikacij za VN Abu Dabija. Poteza, ki je pritegnila precej pozornosti, saj se Wolff običajno ne oglaša po radijski zvezi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish