Wolff: Načrtujemo najhitrejše dirkalnike

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2015 .

Po sestanku strateške ekipe o prihodnosti formule ena je spregovoril Mercedesov šef Toto Wolff, ki pravi, da planirajo najhitrejše dirkalnike v zgodovini velikih nagrad. No ja sedaj je ekipa šele pri predlogih, a vprašanje kaj se bo govorilo med gledalci, ki so prav tako pomembni. Glavni cilj je, da bi se z razvojem aerodinamike, pnevmatikami in zmanjšanjem težedirkalnikov prišlo do, do 6 sekund hitrejših dirkalnikov na krog od trenutnih. Plan je tudi, da bi nazaj dobili bolj glasne motorje, oziroma vsaj glasnejše od trenutnih, vrača pase tudi dolivanje goriva.

Toto Wolff o vsem tem pravi takole: “Menim, da lahko trenutne dirkalnike pohitrimo za 6 sekund, to bi bilo odlično. Menim, da moramo vso svojo energijo vložiti v to. Torej želimo hitre dirkalnike, oziroma najhitrejše  na našem planetu. To se dogaja in moram reči, da sem res navdušen.

Dolivanje goriva med dirko je za nekatere ljudi na sestanku zelo spektakularno in zaradi tega smo ga uvrstili med aktualne novosti, oziroma vrnitve. To bo pomenilo lažje in s tem hitrejše dirkalnike, kar je naš cilj. Bodo pa dirke tudi bolj nepredvidljive. O tem bo sicer še govora, a navijači bodo definitivno pridobili.”

Govora pa je bilo tudi o obdržanju manjših ekip, kjer bo potrebno uvesti nov poslovni model meni Wolff, ki tako pravi, da strateška ekipa formule ena pripravlja načrt o delitvi tovarniški dirkalnikov med privatne ekipe, oziroma, da bi tovarniške ekipe lahko uporabile tretji, oziroma četrti dirkalnik: “O tem bomo govorili čez mesec ali dva, a definitivno bi na štartno vrsto postavili dirkalnike bolj v ospredje, ali v sredino.”

Foto: Mercedes

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo