Toto Wolff: Moj uspeh ni nekaj samoumevnega

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2016 .

Sezona se za ekipo Mercedesa začenja tako, kot se je lanska zaključila; z vodstvom med dirkači in konstruktorji. Kakor je Lewis Hamilton lani zaključil z naslovom svetovnega prvaka, je letos naslovu trenutno najbližji Nico Rosberg. Rosberg je osvojil vse štiri letošnje dirke, vendar vodja ekipe Toto Wolff trdi, da ni vse samoumevno in enostavno. “Kot veste, vsi začnemo novo sezono pri nuli. Zato je vsak začetek sezone velik izziv in vedno, glede postopkov, v osnovni enak, čeprav se zunanjim opazovalcev zdi vse zelo enostavno,” je poudaril v pogovoru z novinarji.

“Tudi jaz nisem kar prišel v ekipo in rekel – jaz sem šef. Pridobiti sem si moral zaupanje vseh sodelavcev, ki je prišlo s trdim delom. In to terja svoj čas. Pri tem so pomembna dejanja in ne besede,” je svoje začetke v ekipi Mercedesa opisal Wolff.

“V ekipi je potrebno zaupati vsem sodelavcem in vsakemu dati vse kompetence, ki jih potrebuje pri svojem delu,” je svoj način organiziranja pojasnil Wolff. “Vsak uspeh je uspeh celotne ekipe in ne le posameznikov ali dirkača. Gledalci ekipo vidijo le za dneve dirke. V vmesnem času je še veliko drugega dela, ki ga zunanji opazovalci ne opazijo,” je še pojasnil. “Nahajamo sem med našim znanjem in sposobnostmi ter tehniko, ki meri vsak del dirkalnika. In tu potem pride do vloge še instinkt, kajti drugače se začne kaos,” je bil jasen Wolff.

“Jaz svoj občutek uporabljam tudi pri prepoznavanju osebnosti članov svoje ekipe in njihovega karakterja. Jaz sem tisti, ki določa, kdo bo s kom sodeloval, in jaz sem tisti, ki deli kompetence. Pri tem je moj občutek za ljudi zelo pomemben. Imamo opravka z veliko strokovnjakov. Vsakdo je strokovnjak za svoj del in jaz moram to strokovnost znati tudi povezovati,” je še nadaljeval z opisom svojega dela.

“Zavedam se, da bom morda čez tri ali štiri leta prišel do točke, ko bom potreboval nove izzive in naloge. Lahko si najdem kakšno drugo vlogo v ekipi, vendar moram biti pozoren pri tem, da trenutna motivacija ne bo upadla zaradi mene,” je zaključil Toto Wolff.